Prachtige wijngaarden, oneindige vlakten, de prachtige Neusiedler See, een paradijs voor watersporters, en een uniek natuurreservaat. Daarnaast ook nog eens een mild klimaat met meer dan 2000 uren zon per jaar.
De regio rond de Neusiedler See is niet zomaar UNESCO werelderfgoed geworden.

Al sinds 2001 is de regio een UNESCO Werelderfgoed, vanwege de buitengewone belangrijkheid van het cultuurlandschap en het meer, voor de gehele mensheid. Een grensoverschrijdend gebied, dat gemeenschappelijk met Hongarije werd ingericht als cultuurlandschap, en waar onder andere de historische oude binnenstad van Rust deel van uitmaakt.

Meest westelijke Steppemeer van midden Europa

Het hart van deze mooie regio is de Neusiedler See.
Als meest westelijk gelegen Steppemeer van midden Europa, is het meer uniek tussen alle meren in Europa, en is ook het grootste natuurlijke zwemmeer van het land.
Het meer is zo groot, dat je van de ene kant, de andere kant niet kunt zien, dankzij de ronding van de aarde.

Verrassende natuur

Bijvoorbeeld de Zoutplanten. In het zuidelijke gedeelte van de Seewinkel is het grootste Zoutbodemgebied van Oostenrijk, ongeveer 25 vierkante kilometer groot.

De zoute bodem ligt voornamelijk langs de rand van het meer, en herbergt een unieke flora en fauna.
En dat kan je eigenlijk zeggen van de gehele natuur rond het meer, dat dus niet alleen geschikt is voor een watersportvakantie, maar ook om de unieke natuur te bekijken, de vogels, en de bijzondere planten.

De natuur is zo belangrijk voor de regio, dat er zelfs ieder jaar weer speciale evenementen worden georganiseerd, zodat toeristen en natuurvrienden, nog beter kunnen genieten van de vogels en planten.
Ook zijn er speciale themawandelingen mogelijk door natuurpark Rosalia Kogelberg, rondvaarten met de kano in het gebied Leithaauen – Neusiedler See, en zijn diverse excursies mogelijk door de natuur.