Watersport Neusiedler See

De Neusiedler See is een prachtige bestemming als je tijdens de zomervakantie wilt genieten van watersport.

Welke watersport dan ook, want in, op en rond de Neusiedler See kan je nagenoeg alle watersporten beoefenen.

Watersport Neusiedler See

Watersport Neusiedler See

Zwemmen

Het meer mag dan vooral bekend staan als bestemming voor zeilen en Surfen, ook als je wilt gaan zwemmen, al dan niet met kinderen, worden aan en rond de Neusiedler See enorm veel mogelijkheden geboden.

Rond het meer zijn nog verschillende zwemmeren, zoals bijvoorbeeld Badesee Andau / Pusztasee, Badesee der Marktgemeinde Neudörfl, Badesee Forchtenstein, Badeteich der Marktgemeinde Rohrbach bei Mattersburg, de Apetloner Badesee, en worden ook mogelijkheden geboden in bijvoorbeeld de Neufelder See.

Erg mooi is Naturbadesee Freizeitpark Römersee.

Slechts 30 kilometer van Wenen, kan je bij de Römersee niet alleen heerlijk zwemmen en spelen in en rond het water, er is ook een prima ligweide, en diverse andere recreatiemogelijkheden.

Meer informatie over de Römersee kan je vinden op http://www.roemersee.at

Ook in de Neusiedler See zelf kan je zwemmen, onder andere bij Seebad Mörbisch, Seebad Neusiedl am See, Seebad Weiden am See en Strandbad Illmitz am Neusiedler See.

Erg leuk zijn overigens ook de Zicksee, en de Steinbrunner See.

Iets speciaals is het jaarlijkse Schwimm Festival Neusiedler See, dat meestal eind juni wordt georganiseerd in Mörbisch am See, en waarbij zwemmers het gehele meer moeten oversteken.

Dit is een oude traditie, die vanaf de zomer 2014 weer nieuw leven wordt ingeblazen.

Windsurfen en Zeilen

Het meer staat bekend als een erg goede bestemming om te zeilen en te windsurfen. Zo goed zelfs, dat het wel wordt gezien als de beste surfbestemming in Oostenrijk. Surfen is dan ook de meest beoefende watersport op het meer.

Door de goede windomstandigheden, meestal waait de wind uit het noordwesten of het zuiden, worden hier zelfs surfwedstrijden gehouden, zoals bijvoorbeeld wedstrijden voor de Surf Worldcup.

Ook Kitesurfen wordt steeds populairder op de Neusiedler See, en er worden dan ook steeds meer mogelijkheden geboden om deze trendsport te beoefenen.

Overigens kan je op diverse plekken rond het meer ook terecht als je wilt leren Kitesurfen, surfen of zeilen, bij diverse scholen.

Meer informatie heeft de plaatselijke en regionale VVV.

Wintersport

Ook in de wintermaanden, kan je terecht op de Neusiedler See, als het water bevroren is, en één van de mooiste ijsvlakten van Oostenrijk is ontstaan.

Schaatsen is mogelijk op het meer, en toegang is onder andere mogelijk in de dorpen Podersdorf am See, Neusiedl am See, Weiden am See, Breitenbrunn, Rust, Mörbisch en Illmitz.