Er zijn talloze leuke dorpen en stadjes rond de Neusiedler See, de één wat meer toeristisch dan de ander. Enkele dorpen zijn een bezoekje meer dan waard.

Leuke Dorpen bij de Neusiedler See

Rust

Rust is de stad van de Ooievaars en edele wijnen en staat onder andere bekend om het prachtige historische centrum.
Een stadje met een rijke geschiedenis, waarbij de wijnbouw altijd al erg belangrijk is geweest.
De Ooievaars kan je overigens ook online bekijken,op de website http://www.rust.or.at

Bad Sauerbrunn

Bad Sauerbrunn werd al vroeg door de spoorwegen ontsloten, in 1847, en is al sinds 1901 een kuuroord.
Het leuke dorpje ontwikkelde zich daardoor al snel tot de zomer residence van veel inwoners van Wenen, en staat ook vandaag de dag nog bekend om de helende kracht van het heilzame water.

Eisenstadt

Eisenstadt, de hoofdstad van het Burgenland, is altijd een bezoekje waard.
De stad ligt aan de voeten van Leithage gebergte, en is met ongeveer 14.000 inwoners, een gezellig stadje, en zeker niet de grootste hoofdstad van de Deelstaten van Oostenrijk.
Eisenstadt is vooral fascinerend door de bijzondere sfeer, en door een aantal belangrijke bouwwerken en bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Schloss Esterházy, het Schlosspark, de Martinsdom, en de Bergkirche, en niet te vergeten, de Gloriette, die een prachtig uitzicht biedt over de daken van het stadje.

Gols

Gols is de belangrijkste wijnbouwgemeente van Oostenrijk.
Een sfeervol dorpje, waar je niet alleen kunt bekijken hoe en waar de wijn groeit en gemaakt wordt, maar natuurlijk ook deze edele drank kunt proeven.

Mörbisch am See

Mörbisch am See is een dorpje dat vooral bezocht wordt door fietsers en mountainbikers, en door iedereen die wil genieten van muziek en wijn tijdens de jaarlijkse Seefestspiele.

Meer informatie

Rond de Neusiedler See, in de vakantieregio, ligt een groot aantal dorpen en steden.
Kenmerkend voor alle plaatsen is de gastvrije sfeer, de bijzondere natuur, en de Neusiedler See en andere meren en meertjes in de regio.

Wil je meer informatie over een specifieke plaats, wil de VVV je graag verder helpen.